Etykiety

piątek, 22 maja 2015

Owsiane brzydale

Od ponad miesiąca zrzucam, jem ładnie zgodnie z tym, co ułożyła mi Monika Turemka. Nie miałam problemu z ilością posiłków w trakcie dnia, z ich systematycznością, bardziej z ilością mięsa - bo naprawdę w życiu nie jadłam go tyle co teraz;) Ale dieta daje efekty, więc idę do przodu.

Trzymam się dzielnie, ale nie daję się zwariować. Jak aż skręca w środku po coś innego to raz na jakiś czas sobie na to pozwalam. Jakiś czas temu koleżanka podpowiedziała mi przepis na fajne ciacha owsiane mega zdrowe.Trochę go podrasowałam i oto jest przepis na Owsiane Brzydale (tak są brzydkie nie zamierzam robić ich cudnych okrąglutkich ;-P).


Składniki:
- płatki owsiane górskie ok.50g
- banan (najlepiej taki lekko czarny)

dodatki: i tu kreatywność może wziąć górę ;-P dodawać można co się chce ja preferuję orzechy włoskie, nerkowce, albo pokruszone migdały, raz dodałam kilka kawałków żurawiny.

Przygotowanie jest mega banalnie proste: płatki trzeba zblendować z bananem i już łyżką wymieszać z dodatkami. Potem położyć na blaszkę / papier do pieczenia / silikonową podkładkę - co kto ma i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180C na jakieś 15min.


Brzydale są niezłym "zapychaczem", smacznym, zdrowym i długo są miękkie ;-)

16 komentarzy:

  1. skojarzyło mi się z takimi ciasteczkami "brzydkie a dobre". owsiane przysmaki w ogóle lubią wyglądać paskudnie, ale zazwyczaj nadrabiają smakiem. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o nie znam ciasteczek "brzydkie a dobre" zaraz śpieszę googlać ;-)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja teraz eksperymentuję z dodatkami ;-)

      Usuń
  3. z bananem więc na pewno pycha :3

    OdpowiedzUsuń
  4. Często robimy dokładnie takie same brzydale :) Idealne rozwiązanie jako przekąska albo posiłek po treningu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepsze wychodzą jeżeli używamy silikonowych foremek :) Wtedy już nie są takimi brzydalami :) Damar AGD

    OdpowiedzUsuń
  6. Przyznam, że nie wyglądają zachęcająco ;P

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja robię takie placki :) Wyglądają jak rzygi kota, ale są pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. heheh porównanie zawodowe;-) ale masz rację, wyglądają "średnio" ale w smaku bomba ;-)

      Usuń
  8. Sama często jak coś robię to nie wygląda to za dobrze, ale smakuje ekstra :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Heheh bo to dużo prawdy jest w powiedzeniu: nie oceniaj książki po okładce ;-)

      Usuń